Fiets huren op vakantie? Let op de kleine lettertjes!

Je kent het vast wel, lekker op vakantie en wat is er leuker dan een mooie fietstrip door het landschap. Allemaal leuk en aardig, maar wat als er schade ontstaat aan de fiets. Ben je daarvoor verzekerd?

Niet verzekerd

Nee, over het algemeen ben je hiervoor niet verzekerd. Niet op je aansprakelijkheidsverzekering en ook niet op je reisverzekering. Dit kan een behoorlijk financieel nadeel betekenen. Er zijn gevallen bekend van elektrische fietsen die een nieuwwaarde hebben van € 7.000- per stuk! Stel je gaat met je gezin (partner en 2 kinderen) een ritje maken op 4 van dit soort fietsen. Je loopt dan een potentieel risico van € 28.000,-. En stel nu dat deze fietsen worden gestolen. Wat dan? Wie draait er voor de kosten op?

Kleine lettertjes

Ten onrechte gaat men er vaak van uit dat de verhuurder van de fietsen voor een schade is verzekerd. De praktijk laat echter zien dat dit zeker niet altijd zo is. Dat betekent dat je dus zelf voor de kosten opdraait. Weg vakantiegevoel en weg banksaldo. Check dus altijd de kleine lettertjes in het huurcontract.

Niet verzekerd, wat dan?

Indien blijkt dat de verhuurder het risico op schade en/of diefstal niet heeft verzekerd en dus het risico bij jou als huurder komt te liggen is het verstandig om je fiets een deur verder te zoeken. Oftewel, zoek in dat geval een ander verhuurbedrijf die een dergelijke garantie wel kan geven.

Vergeet ook niet om je reisverzekering te checken voordat je op vakantie gaat. Het is goed om van te voren te kijken welke dekking je hebt. Wij kunnen je daar ook bij helpen. Stuur ons een mailtje of bel naar kantoor op telefoonnummer 071-4024141. Dan lopen we je verzekering graag met je door.

We wensen je een fijne zomervakantie.

Plaats een reactie

Call Now Button