De mooiste verzekering!

sparen voor later

Wat is mijn inkomen nadat ik gestopt ben met werken? Kan ik na mijn pensioen de hypotheeklasten nog betalen? Allemaal heel logische vragen die klanten ons dagelijks stellen. Heel af en toe stelt een klant een vraag die wij nog niet eerder hebben gehoord. Onlangs werd ons gevraagd: Wat vinden jullie de mooiste verzekering?

Mooi? Tja, schilderijen kunnen mooi zijn. Het weer kan mooi zijn. Maar verzekeringen? Toen we van onze verbazing bekomen waren, wisten we het antwoord: de overlijdensrisicoverzekering. Die is mooi door haar eenvoud en haar vele toepassingen.

Bent u nu verbaasd? Wat kan er mooi en eenvoudig zijn aan een overlijdensrisicoverzekering? Hieronder leggen wij u dat graag uit.

 Vele toepassingen

Wij vinden de overlijdensrisicoverzekering bijzonder omdat zij in zo veel verschillende situaties kan worden ingezet om zekerheid te creëren. Wij geven een aantal voorbeelden:

  • Neem een gezin met kleine kinderen waarvan de moeder bij een ongeval komt te overlijden. De partner zal naast veel verdriet ook te maken krijgen met extra kosten. Heeft de partner voldoende tijd (over) om meer te gaan werken voor meer inkomen? Dan kan een groot bedrag ineens of een extra uitkering per maand voor een aantal jaren veel zorgen wegnemen.
  • Of neem een echtpaar dat is gescheiden en waarbij de ene ex-partner alimentatie betaalt aan de andere ex-partner. De alimentatie stopt bij het overlijden van de partner op wie deze alimentatieverplichting rust. Ook hier kan een overlijdensrisicoverzekering extra zekerheid geven.

Zo zijn er nog veel meer situaties waarin de overlijdensrisicoverzekering extra zekerheid biedt.

 Een simpele verzekering?

Dat is waar en niet waar. Eigenlijk is een overlijdensrisicoverzekering goed te begrijpen en eenvoudig. Iemand blijft leven of iemand komt te overlijden. Heel veel meer variaties zijn er niet. Maar toch moet u bij het aanschaffen van zo’n verzekering keuzes maken die minder simpel zijn. Keuzes die vragen om een deskundig advies. Wij noemen enkele belangrijke aandachtspunten:

  • Welk bedrag hebben de nabestaanden nodig?
  • Moet over de uitkering wel of geen belasting worden betaald? Liever niet natuurlijk. Dat kan, maar dan is het belangrijk om vooraf goed te regelen wie de premie betaalt.
  • Welke afspraken maken wij om regelmatig te controleren of de verzekering nog steeds optimaal aansluit bij uw situatie? Misschien vinden er veranderingen in uw situatie plaats waardoor het zinvol is de verzekering aan te passen. Uw inkomen kan bijvoorbeeld veranderen of de gezinssamenstelling.

Wij zijn u graag van dienst

Wij zijn een onafhankelijk financieel advieskantoor. Onze taak is u van een goed advies te voorzien. En wij vinden het belangrijk dat iedereen een globaal idee heeft wat de financiële gevolgen zijn van een overlijden. Dat geldt voor een echtpaar, een ondernemer, en ex-partners.

Weet u voor uw eigen situatie dat antwoord niet? Wij willen u graag helpen dat inzicht te krijgen. Neem gerust contact met ons op via 0714024141 of via info@eghi.nl

Wij zijn u graag van dienst!

Uw persoonlijk adviseur

Jacco van Egmond

Het bericht De mooiste verzekering! verscheen eerst op Habithuis.

Call Now Button